Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2016 10:00 - Геополитиката на древните българи. Един сценарий на Кирил Милчев за History, който ще разсърди тракедонистите.
Автор: bls Категория: История   
Прочетен: 19543 Коментари: 31 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Около 463 г. от н.е. савирите, които живеели в източните мочурища, били подгонени от аварите на запад. Многобройните савирски племена стигнали до река Ра, чието устие в Каспийско море е голямо колкото босфор и не знаели как да преминат делтата. През нощта техни пратеници се качили на салове и навлезли в Каспийско море. Скоро стигнали до големия остров Грав, където била резиденцията на българския кан Ирник Дуло.

         Остров Грав е голям и впечатляващ, през него преминават 70 реки, които делтата на Ра разклонява по площта му. В края на острова, който е бил по-голям като площ от Кримския полуостров, реките отново се събират в обща делта и се вливат в Каспийско море. Този остров след ХIII в. бе залят и днес е дъно на Каспийско море, само беровските могили на устието на Волга напомня за него. Но през II от н.е. географа Птолемей старателно го е описал в своята карта на света.

image

          Савирите получили съгласие от Ирник, че българите ще отблъснат аварите и ще помогнат на савирските племена да минат Ра. От своя страна савирите се съгласили да се заселят на териториите на Гар, когото те наричали Газ, поради ротацията в езика им р-з. Много скоро савирите възприели и името на новата си земя, гхазари. Арабският средновековен историк Ал Мас`уди и еврейската книга от Х в. Йосипон, много добре знаят, че хазарите са всъщност старите савири...

Ето защо произходът на хазарите не е тайна. Те още след 463 г. са били приети да са поданици на великата българска империя на Ирник Дуло.

За този Ирник се разказват чудеса. Византийският летописец Приск Панийски още през 448 г. се запознава с него, тогава Ирник е малчуган на 4 години. Бил третият, любим син на Атила. Баща му много се гордеел с него и го щипел по бузката. За Ирник хунските гадатели разказвали страховити легенди. Приск записал една от тях. Според нея, империята на господаря на света Атила, която се простирала от о. Грав до р. Рейн, щяла да рухне, но на този Атилов син било съдено да я възстанови.

image

Пророчеството се сбъднало. През 453 г. Атила починал от сърдечен удар, а още в края на 454 г. васалите гепиди, начело с Ардарих, се обявили против престолонаследника Елак. През 455 г. Елак решил да накаже гепидите и воювал с тях при р. Недао, близо до езерото Балатон, но бил убит.

Трона на Атила поел вторият брат Денцик, кръстен на звездата Денница. Васалите готи също последвали примера на гепидите и поискали да станат федерати на Рим. Готи и гепиди извършили предателство спрямо империята на Атила и върнали на Рим без бой голямата област Панония, която още отеца Дуло, известен в летописа на Олимпиодор от началото на V в. и като Донат, бил завоювал за хуно-българите от западната римска империя.

Денцик решил да накаже готите, но загубил битката си с тях. Тогава двамата братя Денцик и Ирник се оттеглили в Мала Скития, която по-късно българите нарекли Добруджа. Там взели решение Ирник да отиде на изток от р. Танаис (Дон), за да пази границите от аварите, а Денцик се разположил от Мала Скития по северния бряг на Дунав до р. Сава. Минало време и Денцик решил да възстанови търговията с Византия по Дунав, но император Лъв от Константинопол заповядал на търговците си да не обменят стоки с хората на Денцик. Това ядосало наследника на Атила и той в изблик на гняв решил да нападне Византия. Пратил вестоносец да повика и войските на брат му от изток, но Ирник вече бил зает със своя война с аварите и не успял да дойде. Тогава Денцик високомерно атакувал сам, но не само загубил битката, а и бил убит през злокобната 469 година. В изблик на суетна радост, че е убит сина на Атила и негов престолонаследник, император Лъв заповядал да разнасят отрязаната му глава през целият град Константинопол.

Готите прогонили българите от Панония и те, заедно с останалата войска на Денцик, отишли на изток и минали р. Вар, както хуните наричали Днепър. Ирник ги приел и укрепил границата на остатъчната империя на Атила от Днепър до Волга и на юг до Кавказ. Тази земя нарекъл България.

Това станало в годината, в която Приск бил на смъртен одър. Старият летописец постоянно следял жизнения път на Ирник и е чудел ще се сбъдне ли пророчеството, което записал през 448 г.? Ще възстанови ли третият син Ирник империята на баща си? Когато Приск научил, че Ирник започнал атаки на юг от Кавказ и създал опасност за Персия, той бил уверен, че пророчеството ще се сбъдне и склопил очи.

Българите имали от старо време много племена. За две от тях, утигурите и кутригурите, летописеца от VI в. Прокопий Кесарийски разкрива, че водят потеклото си от древните кимерийци.

image

Българско е и племето ефталити, което през 484 г. превзело Персия и Ирник се омъжил за Воа, дъщерята на убития в боя персийски цар Пероз.

Още през 387 г. византийци и перси си поделили лакомо Армения. Персите заграбили всички земи до Кавказ и на тясната ивица на Дербентския проход направили стена, за да не позволяват на хуно-българите да атакуват на юг от Кавказ. Но още през 395 г., използвайки грузинския проход Дарял, хуните нападнали Персия, атакували на юг до Палестина, а след това покрай град Едеса нахлули във Византия от източната й граница. Сирийските хроники разказват, че това станало без да им попречи някой, понеже префекта на Константинопол заповядал на пограничния генерал Адай, че те идват за да убият готите, който Теодосий Велики бил допуснал в армията на Византия. Хуните стигнали до дн. Анкара, а префекта на Ориента бил убит в Константинопол от готите на западния префект Стилихон. Хуно-българите се върнали и през Кавказ се оттеглили.

През 484 г. Ирник атакувал Персия от територията на град (канд) Балас, Баласакан. Арменците и грузинците, като видели победоносния цар Ирник, се вдигнали на въстание против персите. Ирник тържествено влязъл в персийската столица Ктезифон, венчал се за Воа (Прокопий я нарича „Аспеведа”) и Персия била „две години под властта на тия варвари”, както пише Прокопий.

image

Магите, които съхранявали царственика с имената на персийските царе, помолили Воа да запишат новия цар на Персия под името Балас и да разпространяват, че това е брат на Пероз, понеже бог Ахура Мазда ще срине Иран, ако на трона не е представител на Сасанидската династия. Ирник дал съгласие, а след още две години той и Воа се оттеглили във Велика България, като на трона през 488 г. бил възкачен Кавад, син на Пероз и брат на Аспеведа (Воа).

Воа била посрещната на север от Кавказ от 100 000 савири с овации, тя и Ирник се отправили към столицата си гр. Боспор, древния гръцки полис Пантикапея, дн. гр. Керч.

Така, след 484 г. започнало династичното родство между българи и перси. През 499 г. персийския цар Кавад се омъжил за дъщерята на Ирник и Воа. Тя родила на Кавад син, Хосрой Ануширван. Въпреки, че Кавад имал по-големи синове от друг брак, той се задължил пред Ирник престолонаследник да му е именно Хосрой.

 Син на Ирник и Воа бил престолонаследника на българите Мугел. Неслучайно готския историк от VI в. Йордан го нарича „родственик на Атила”, а хората му епископ Енодий от VI в. нарича „българи”. За съжаление и двамата, поради близост с името на гепида Мундо, не го наричат Мугел, както е при Малала от VI в, а Мундо.

Мугел е брат на жената на Кавад, а неговият син Заберган е братовчед на Хосрой Ануширван. Една проста статистика показва, че когато Хосрой атакува Византия от изток, същото прави Заберган през Дунав... Не е случайно, че именно този Заберган моли с писмо царица Теодора, жената на Юстиниан I, да възпре Хосрой да не атакува Византия...

Силата на българите на Ирник плашела света. През 484 г., когато хунския цар превзел Персия, в Константинопол на трона бил Зенон. Той веднага изпратил посолство, начело с Евсевий, при победителя. Зенон се боял да не би Ирник да нападне Византия от изток, след като станал цар на Персия и затова дипломатично помолил „така наречените българи” (Йоан Антиохийски) да дойдат в Мизия и да му помогнат – разбира се срещу щедро заплащане – против готите на Теодорих, който се опитвал да създаде своя държава на юг от Дунав.

Ирник изпратил Мугел и българите пристигнали още през 484 г. в Мизия.

Теодорих е имал амбиции да стане византийски василевс след Лъв І (457-474), убиеца на Денцик. Император Лъв обаче издига в свой любимец един пълководец, който отдавна служил на Константинопол и който бил от исаврийски произход. Името му било Терасикодис Русумвладест. Лъв го покръства и му дава име Зенон, завещавайки му империята и оженвайки го за Ариадна, дъщеря си.

Това е тежък удар за Теодорих (остроготски благородник от рода на Амалите), който е служил вярно на Лъв и се е надявал на неговото висше благоволение. След размириците в Тракия  към 479 г. на себелюбивия готски водач Теодорих Триария (по прякор Страбон), Теодорих Амал постепенно се налага с благородническия си авторитет над всички готи на Балканите.

Зенон привлича Теодорих Амал на служба, прави го консул и го изпраща в помощ на пълководеца Йоан Скит срещу узурпаторите Леонтий и Ил в Мала Азия. Ил е обкръжен, но се държи почти четири години в крепостта Папурие в периода 480-484 г. Теодорих се връща на Балканите още след първата победа над Ил и не участва в залавянето му.

Теодорих напуска земите около долни Дунав към 488 г., той знаел за „страшните по целия свят българи” (Енодий), неговият баща е бил васал на Атила.

Готите напускат Балканите и се заселват в Италия, където в края на V в. и началото на VІ в. създава готска държава. Теодорих е първият неин крал. Последен владетел на тази преходна готска държава е Тотила, който юстиниановият пълководец Нарзес успешно атакува и подчинява след 552 г.

Ирник е мразел запада, там загиват баща му Атила, двамата му братя, Елак и Денцик. Неговата военна политика, както отбелязва през 1930 г. световно известният историк Стивън Рънсиман, е била на изток.

Но, веднъж върнали се през 484 г. на запад с Мугел, българите отново мечтаят да подчинят Византия като данъкоплатец.

За последно хуно-българите атакуват Византия с Денцик през 469 г. След това чак през 493 г. българи-кутригури за първи път византийски територии, с някакъв отряд и убиват пълководеца Юлиан (Малала, Марселин Комес). През 499 г. те отново воюват с илирийският пълководец Арист около р. Зурта (Марселин Комес). През 502 г. стигат до Илирик. През 504 г. воюват срещу готите, които са окупирали Сирмиум, тогава гепидски град.

Откъде атакуват хуно-българите? Прокопий пише, че от Иберия (Грузия) нагоре цялото Предкавказие и Приазовие е заселено с хуни: „Тук се заселили почти всички хунски племена, заемайки пространството до Меотида (Азовско море)” (Войната с персите, кн.І, Х, 6). Други хуни, според Прокопий, са „разположени между Херсон и Боспор”, тези „местности, са заети от хуни” (пак там, ХІІ, 7). Херсон  - това е дн. Севастопол, на Крим.

image

Юстиниан І в първата година на самостоятелното си управление над Римската империя през 527 г., изпраща посолство до хунската царица Воа (Малала), за да иска помощ от нея срещу хунските съюзници на персийският шах Кавад. Вместо да бъде благодарен на Воа, която се справя с тези хунски съюзници на Персия, през 528 г. Юстиниан прави първи опит да наложи утигурския благородник Грод за владетел в гр. Боспор.

По това време цар на хуните е вече Мугел. Баща му Ирник, известен и като Балас, е покойник. През 527 г., според византийския автор от сирийски произход Йоан Малала, Юстиниан І изпратил посолство до хунската царица Воа, която по това време била вече вдовица, а починалия й съпруг - хунският цар, се казвал „Валах”, според Малала. Това е персийското име („Балас“ при Прокопий и Агатий, „Балаш“ при Йешу Стилит) на Ирник.

Центърът на Велика България бил в Приазовието, в днешен Крим и за българите не представлявало никаква трудност през една година да нападат на юг от Дунав и да стигат до Термопили, а през следващата година същата конна армия да е при реките Ефрат и Тигър...

Към 559 г. Теофан във своята „Всемирна хроника” (IХ в.) отбелязва, че „... беше взет Безипол от хуните. И изпрати императора (Юстиниан І – бел. ред.) военачалника Маркел и своя племенник (Юстин ІІ- бел. ред.) с голяма войска, за да освободят града и Персида. През април беше превзет Анастасиопол от тракийските хуни” (л.м.6054).

В първото изречение има неправилен препис и учените не могат да реконструират правилно името на града (Безипол ?), но става пределно ясно кой и къде е този град, ако се има предвид второто изречение. Къде и кой град се казва Анастасиопол?

Теофан е дал сведение за това (л.м. 6000) „...император Анастасий огради стените на Дар, голямо и укрепено място в Месопотамия, на границата на римските и персийските владения, построи в него църква, пекарни за хляб, водоем и порти, и нарече тази крепост Анастасиопол; освен това построи в него две обществени бани и му даде права на град”. Крепостта Дар се намира на изток от гр. Амида, в близост до персийската граница на Византия.

Анастасий (491-518) извършва постройки в нея, но основното строителство, както пише Прокопий в „За сградите”, в Дар било извършено от Юстиниан, при когото Анастасиопол окончателно израства от крепост в голям град. Римският гарнизон в гр. Анастасиопол е имал за задача първи да посреща атаките на персите срещу Византия и така Анастасиопол поема ролята на фронтови град от Амида, дн. Диарбекир.

Така става ясно какво точно казва Теофан в хрониката си, а то е, че:

Българските войските на кан Заберган, които през 557 г. атакуват Тракия и окупирват Константинопол, през 559 г. изминават разстоянието от Дунав до Кавказ и атакуват на юг, като превземат Теодосиопол и Анастасиопол на византийско-персийската граница. Тоест, тия хуни, които са атакували Тракия, според Теофан, са след две години и при реките Ефрат и Тигър.

Това съобщение на Теофан ни напомня стари моменти от хунската история. През 395 г., както вече казахме, хуните от Панония, през Кавказ атакуват на същото място около горен Ефрат и Тигър (Приск, Едеската хроника, Йешу Стилит)...

image

И така, очевидно гръкоезичните летописи наричат България на Ирник с названието „Древна Велика България”, понеже – както става ясно – нейните геополитически интереси са от Балканите, през Кавказ до реките Ефрат и Тигър. Нещо, което потвърждава и бунта на Виталиан през 515 г.

Когато българите помагат на Виталиан на Балканите, техните съюзници савирите сихронно атакуват през Кавказ на юг източните граници на Византия, за да се помогне на Виталиан и да се дестабилизира властта в Константинопол.

Древна Велика България на Ирник е създадена през 465 г. Точно сто години по-късно тюрките от Средна Азия за първи път, под командването на ябгу Истеми, стъпват на запад от Волга и с помощта на старите врагове на българите аварите, покоряват Велика България. През 629 г. Органи Кубрат отхвърлят тюркското иго.

image




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. iliyanv - Летописецо-архивар,
23.02.2016 13:02
опасявам се, че тракедонистите не четат вкиснати пантюркистки бози. Поне се ограмоти къде се намира Кавказ според Прокопий. Давам ти и жокер: тук, на Балканите.
цитирай
2. letopisec - За такива като вас трябва да има душевни памперси, за да не се изпускате...
23.02.2016 13:22
iliyanv написа:
опасявам се, че тракедонистите не четат вкиснати пантюркистки бози. Поне се ограмоти къде се намира Кавказ според Прокопий. Давам ти и жокер: тук, на Балканите.

цитирай
3. letopisec - Тракедонистите са втрещени, а н...
23.02.2016 13:32
Тракедонистите са втрещени, а най-вече техните господари от Кремъл. За първи път след 1878 г. В България се появява теория за Българския произход и хипотеза "кои са българите", без тя да е одобрена и санкционирана от Москва. Това е първата чистобългарска теория, която праща на бунището на историята тюркската теория за произхода на българите, панславянството, македонизма и тракедонизма. Това се прощава трудно, знам!!! Мы еще крепостные люди...
цитирай
4. iliyanv - Ето ти и Прокопий
23.02.2016 14:32
“ От подножията на Кавказката планина едни са обърнати към север и запад и се простират през земята на илирийците и тракийците, други са обърнати към изток и юг и стигат до проходите, в които живеят хуните, и водят към земята на персите и ромеите (гърците), от които единият се казва Тцур (Чорлу)“. (Procop. Bg. IV, 3, 3).

И днешна Албания е на една крачка от европейския Кавказ, т.е. Рило-родопския масив по времето на Прокопий.
цитирай
5. letopisec - ВИЕ МОЖЕ ДА СИ ЖИВЕЕТЕ В ИЗМИСЛЕН СВЯТ И В СВЯТ НА ЛЪЖИ, ТОВА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ
23.02.2016 14:45
iliyanv написа:
“ От подножията на Кавказката планина едни са обърнати към север и запад и се простират през земята на илирийците и тракийците, други са обърнати към изток и юг и стигат до проходите, в които живеят хуните, и водят към земята на персите и ромеите (гърците), от които единият се казва Тцур (Чорлу)“. (Procop. Bg. IV, 3, 3).

И днешна Албания е на една крачка от европейския Кавказ, т.е. Рило-родопския масив по времето на Прокопий.


КАК НЕ ВИ Е СРАМ ДА ДА ПРЕИНАЧАВАТЕ ДРЕВНИТЕ ИЗВОРИ, КАКВО НЕЩАСТИЕ Е БИЛО ДА СИ МАКЕДОНИСТ И ТРАКЕДОНИСТ
цитирай
6. leonleonovpom2 - И къде са доказателствата за доб...
23.02.2016 14:48
И къде са доказателствата за добродетелите, които си приписваш Летописец?/ архивар, блс, екзорсист и останалите от строя/
Започваш с лъжа, криеш се зад измислен автор и смяташ, че глупаците са длъжни да ти вярват Що за милиционерска наглост! Самият ти да представяш себе си Ако си мъж, направи го открито, може, какво се криеш като непорочна девица зад БЛС?

А, да, рекламата! И други живо, с надежда се интересуват от трудовете ти!
Направи турнир по шах с всичките си клонинги и информирай за резултата В твой стил някой от клонингите, архивар е най- симпатичен , ще информира простите хора в блога , какъв велик шахматист си!
Може би най голямото ти изобретение са именно тракедонистите Пардон измислица
Няма по- голямо престъпление от това да се откажеш от приемствеността в историята, от историческото си наследство Погледни Англия и Франция, не се отказват от никой, живял на земите им И ние ще се откажем от Спартак На кой твой господар го правиш подарък!?

Древните българи могат да са щастливи Че най- после намериха откривателя си!
цитирай
7. letopisec - Вожда на ТРАКЕДОНИЗМА във фейсбук:
23.02.2016 15:08
Павел Серафимов Имам 15 книги, но не и под името Серафимов
преди 10 часа · Харесвам


Павел Серафимов Като му дойде времето всичко ще излезе наяве
цитирай
8. letopisec - Оценката на Русия за Спароток. Поощтрение да работи заедно с македонисти:
23.02.2016 15:10
"В самом деле, нельзя не восхититься глубиной и масштабом проведённых авторами докладов исследований, доказывающих несомненную первичность славянской протоцивилизации по отношению ко многим другим цивилизациям и культурам глубокой древности. Археоника — наука о духовной культуре человечества — всё более уверенно заявляет именно об этом. Например, санскрит это искусственный язык, созданный в I веке н. э. на базе русского языка. Поэтому нам не надо больше привлекать индийские аналоги, чтобы проследить этимологию слов русского языка, в котором более чем предостаточно нужных нам корней. Надо только немного поднапрячься. По данной тематике хорошо поработала секция «Докирилловская письменность», в которой выступили с докладами: Тентов Аристотель, член Палаты представителей Македонии («Древнейший македоно-славянский словарь»); Томеццоли Джанкарло, главный эксперт Европейского патентного бюро в Германии, и Серафимов Павел, дизайнер из Голландии..."



Тентов е човек от "ранга" на Васко Ильов, Паско Кузман, Ташко Белчев, Ал. Донски и т.н. Все македонисти - комедианти които разпалват античното лудило по Вардарско. Всеки може да си направи извода за каква анти - българска доктрина иде реч.
цитирай
9. letopisec - Спароток пише за пеласгите, но защо? Защото те били славяни?....виж ти, како Пено,инж. Симеоновче
23.02.2016 15:12
"Оказалось, что понятия КРОМАНЬОНЕЦ, и ЧЕЛОВЕК, ГОВОРЯЩИЙ ПО-РУССКИ, совпали. В этой связи хотелось бы отметить присланную на Конгресс статью Павла Серафимова, болгарина, и Джанкарло Томеццоли, итальянца, о попытках дешифровки надписи, выполненной линейным письмом А, до сих пор не дешифрованным. Многие исследователи полагают, что это письмо принадлежит носителям крито-микенской культуры, пеласгам, славянам по происхождению.
wwwa/archive/505/viss
цитирай
10. letopisec - Полека лека, господарите и закр...
23.02.2016 15:17
Полека лека, господарите и закрилниците на Спароток свалят един по един сайтовете на позора, но ние имаме и други доказателства за антибългарската дейност на Спароток и кохортата му антибългари.
цитирай
11. letopisec - Тракедонистите са втрещени, а н...
23.02.2016 15:19
Тракедонистите са втрещени, а най-вече техните господари от Кремъл. За първи път след 1878 г. в България се появява теория за българския произход и хипотеза "кои са българите", без тя да е одобрена и санкционирана от Москва. Това е първата чистобългарска теория, която праща на бунището на историята тюркската теория за произхода на българите, панславянството, македонизма и тракедонизма. Това се прощава трудно, знам!!! Мы еще крепостные люди...
цитирай
12. letopisec - Поддържниците на тракедонизма, ...
23.02.2016 15:54
Поддържниците на тракедонизма, било те леви куки или десни идиоти, са еднакво неграмотни исторически. За едните това не е национално предателство, а русофилство. Другите пък мислят, че се занимават с русофобство, а всъщност демонстрират историческа импотентност, и то при условие, че националните ценности са консервативни. Но никой десен не може да ви даде смислен отговор защо национално-консервативните ценности в България са оставени на леви партии?
цитирай
13. iliyanv - Айде сега виж и Есхил.
23.02.2016 16:18
То се е видяло, че трябва да ти правя курс по грамотност. "Прикованият Прометей", река Ибриста е Марица.
"„ ...и, дъще на Инах, помни словата ми
и чуй къде ще свършат твоите пътища.
Оттук ще свърнеш най-напред към изгрева,
ще тръгнеш до неизорани краища.
При скитите ще стигнеш, при чергарите
със плетените хижи връз колите им
и с бързолетните стрели в колчаните.
Далеч от тях! Мини покрай скалистия
и шумен бряг, па напусни земята им.
Наляво имат жилища ковачите
халиби. Зорко се пази, отбягвай ги!
Свирепи са и не обичат гостите.
Ще стигнеш реката Ибриста. И с право е
наречена така — тя няма бродове.
Качи се на Кавказ, на най-високата
сред планините. Дето, от самия връх,
водите й беснеят, от призвездните
чукари се спусни на юг и в пътя си...”
ще стигнеш при стана на амазонките,
враждебни на мъжете. Ще живеят те
край Термодонт, във Темискира някога -
там, дето Салмидес разтваря челюсти -
враг на моряци, мащеха за кораби.
Приятелски ще те насочат в пътя те.
До Истъм Кимерийски и до тесните
врата на Понта ще достигнеш. Дързостно
мини през теснините на Меотия.
Ще се мълви навеки между смъртните
за твойто преминаване. А протокът
ще се нарича Босфор, сиреч Крави брод.
И от Европа ще преминеш в Азия.”


цитирай
14. letopisec - 13. iliyanv - Айде сега виж и Есхил.
23.02.2016 16:35
Неграмотни Илиянчо, това, че преписваш от Боцмана, ама никак няма да ти помогне да поумнееш. Никога Хебър не е била река Ибриста, това първо. Второ, не те ли е срам да демонстрираш пред всички неграмотността си...Какво казва Есхил? От Кавказ отиваш при амазонките и оттам през Кимерийския боспор и Меотида/Азовско море....ОУуууууууууууууу, забравих, сега ще ми пуснеш твоя даскал Боцмана как според него Кимерийския босфор не е при Азовско море, а при Дарданелите....Ама вие наистина сте побъркани мозъци, това ли ви учат в Скопие...Ама те се ебават с вас, съвземете се, не ставайте за смях...
цитирай
15. letopisec - Инж. Симеонов, драгий leonleonovpom2
23.02.2016 16:59
Ето какво пише Д. Петков в предговора към книгата с документи как руснаците не са искали да ни освободят, а да направят Задунайская губерния...Димитър Петков завършва предговора към тази книга с думите: "Прочитанието на тия документи трябва да убеди всеки българин, че е длъжност на ръководящите българския народ елементи да направят всичко, което ще способствува за отстранението на Русия още по-далеч и завинаги от нас и да пресекат ръцете на развалените елементи било в страната, било вън - да посягат към предателство. Направлението трябва да бъде такова, щото както преди освобождението беше ни срам или страх да говорим против Русия, - тъй и сега, подир узнаването на руските планове, всеки, който иска да върви с Русия и да се нарича русофил, - да се срамува, страхува и черви от себе си, че е такъв. Сега и моментът и времето са най-сгодни, за да се създаде туй направление във всичките отрасли на управлението в страната,в обществения живот, в училищата и пр." София, 1893, Димитър Петков......ДОСТА АКТУАЛНИ ДУМИ И ДНЕС
http://bghistory-letopisec.blogspot/2015/06/1893.html
цитирай
16. leonleonovpom2 - И ако е било така Милчев, той защо се е ...
23.02.2016 20:34
И ако е било така Милчев, той защо се е писал за опълченец? Да помогне на Русия в заробването ли? Нещо не се връзва ?
Нали за бащата на Никола Д Петков, най младият опълченец става дума?
Мирише на късна политика, Стамболовистка, за която на смъртно легло Стамболов признава ,че е сгрешил
Дали е искала Русия да ни зароби? Ако е искала, щяла е да го направи, а не да сформира опълчение с Димитър Петков в него Следователно , не е искала
Знам от разкази на очевидци, които са ми предавани, че руския войник е бил надъхан до кроен предел, че идва да освобождава братя в беда Това е истината, а пък политиците си кроят техни сметки, но това е друго Но не е заробване на България Не е заробила Гърция, Сърбия, румъния, защо нас точно да заробва Сфера на влияние? Но това е друго нещо
Без чужда помощ не е можело да се освободим, това е сигурно
Защо не ни е освободила Англия например? За да ни зароби Русия ли, така излиза!
Не плюй на едно от малкото свестни дела на други в наша полза, престъпление е!
Не отговори на въпроса ми, защо в Англия и Франция не се отричат от никой, живял в страната им, а ние трябва да се отречем/ според тебе/ от траките
Да подчертаем ,че само ние сме дошляци ли, а не всички?!
И какво е чувството ти, когато някой от клонингите ти те възхвалява и ти ентусиазирано му благодариш
Защо го правиш този театър?
Кого лъжеш, себе си или останалите?!
Май всички
цитирай
17. kalabak - Отдавна не бях срещал толкова ра...
23.02.2016 21:26
Отдавна не бях срещал толкова радомирска течност събрана накуп.
цитирай
18. raders - Тази тема е вече толкова изтъркана, ...
23.02.2016 21:41
Тази тема е вече толкова изтъркана, че започва да досажда. Явно никой не знае каква е точно истината, а и няма как да знае при толкова разнолика информация и пълна липса на достоверна такава. Разбира се, че е имало някаква Стара велика България между Черно и Каспийско море, разбира се, че старите българи са скитали насам и натам, но също така не може да се отрече, че е имало и друго по-старо население по днешните наши земи. То няма как да се е изпарило и все е останало нещо от него. Сещам се, между другото, че французите не са германци нали? Те са по-скоро гали /келти/. Имам предвид факта, че франките на Карл велики, от които произтича името на държавата не са никакви французи, а по-скоро германци. Така че не винаги името на една държава е в съответствие с етноса, езика и пр. Напомням това, защото бъркотията в историята е толкова голяма, че изобщо няма смисъл да спорим кой-кой е и какъв е прапрадядо му.
цитирай
19. bls - Тава са все пак думи на Д. Петков, не може Вие да говорите от негово име...
24.02.2016 11:01
leonleonovpom2 написа:
И ако е било така Милчев, той защо се е писал за опълченец? Да помогне на Русия в заробването ли? Нещо не се връзва ?
Нали за бащата на Никола Д Петков, най младият опълченец става дума?
Мирише на късна политика, Стамболовистка, за която на смъртно легло Стамболов признава ,че е сгрешил
Дали е искала Русия да ни зароби? Ако е искала, щяла е да го направи, а не да сформира опълчение с Димитър Петков в него Следователно , не е искала
Знам от разкази на очевидци, които са ми предавани, че руския войник е бил надъхан до кроен предел, че идва да освобождава братя в беда Това е истината, а пък политиците си кроят техни сметки, но това е друго Но не е заробване на България Не е заробила Гърция, Сърбия, румъния, защо нас точно да заробва Сфера на влияние? Но това е друго нещо
Без чужда помощ не е можело да се освободим, това е сигурно
Защо не ни е освободила Англия например? За да ни зароби Русия ли, така излиза!
Не плюй на едно от малкото свестни дела на други в наша полза, престъпление е!
Не отговори на въпроса ми, защо в Англия и Франция не се отричат от никой, живял в страната им, а ние трябва да се отречем/ според тебе/ от траките
Да подчертаем ,че само ние сме дошляци ли, а не всички?!
И какво е чувството ти, когато някой от клонингите ти те възхвалява и ти ентусиазирано му благодариш
Защо го правиш този театър?
Кого лъжеш, себе си или останалите?!
Май всички

цитирай
20. bls - Много хубава си е радомирската ракия=========
24.02.2016 11:02
kalabak написа:
Отдавна не бях срещал толкова радомирска течност събрана накуп.



Днес е полупроводник, утре цял проводник :-))))))
цитирай
21. bls - Разбира се, че балканските траки след 681 г. стават българи, съгласен съм...
24.02.2016 11:03
raders написа:
Тази тема е вече толкова изтъркана, че започва да досажда. Явно никой не знае каква е точно истината, а и няма как да знае при толкова разнолика информация и пълна липса на достоверна такава. Разбира се, че е имало някаква Стара велика България между Черно и Каспийско море, разбира се, че старите българи са скитали насам и натам, но също така не може да се отрече, че е имало и друго по-старо население по днешните наши земи. То няма как да се е изпарило и все е останало нещо от него. Сещам се, между другото, че французите не са германци нали? Те са по-скоро гали /келти/. Имам предвид факта, че франките на Карл велики, от които произтича името на държавата не са никакви французи, а по-скоро германци. Така че не винаги името на една държава е в съответствие с етноса, езика и пр. Напомням това, защото бъркотията в историята е толкова голяма, че изобщо няма смисъл да спорим кой-кой е и какъв е прапрадядо му.

цитирай
22. bls - МНОГО ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ИМА, БЛАГОДАРЯ ...
24.02.2016 11:04
МНОГО ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ИМА, БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, УЧАСТВАЙТЕ, УЧАСТВАЙТЕ, НЕ НАБЛЮДАВАЙТЕ ОТСТРАНИ!!!
цитирай
23. bls - Тракедонистите се разсърдиха, ето как работят, мафия са; отпреди няколко минути
24.02.2016 11:29
11:24 - ОФИЦИАЛНО! Пренаписват историята на България! Ето от кога са корените ни!

ОФИЦИАЛНО! Пренаписват историята на България! Ето от кога са корените ни!
http://bradva/bg/article/article-73914#.Vs12KFuLTIU
категория: История
прочетен: 0 коментари: 1 гласове: 2

......................................................

хахахахахахахахахаха
цитирай
24. leonleonovpom2 - Милчев, вникни във въпроса!
24.02.2016 13:25
Защо да говоря от името на Димитър Петков Добре, ще изключа допълнителния ми коментар
Той твърди,-по-късно, че Русия искала да ни зароби
Тогава какво търси той като опълченец в Армията им?!
Ето сега моя коментар:
Тогава той не е знаел това!
Това е добавено по- късно, да се подчертае русофобството му

Имам въпрос към тебе, след като целта на Русия е била да ни зароби, защо не го е направила, а се е заела със строителството на държавата
Няма логика
Говоря от позиция на фактите, не от някакво филство А те са точно такива!
Е, като всяка майка, която дърпа ухото на нехослушното си дете и на нас това се случва Но толкова!
Ти как мислиш!








цитирай
25. letopisec - Да, самият Д.Петков казва, че вече след като знаем, трябва да сме наясно с намеренията на Русия.
24.02.2016 14:54
leonleonovpom2 написа:
Защо да говоря от името на Димитър Петков Добре, ще изключа допълнителния ми коментар
Той твърди,-по-късно, че Русия искала да ни зароби
Тогава какво търси той като опълченец в Армията им?!
Ето сега моя коментар:
Тогава той не е знаел това!
Това е добавено по- късно, да се подчертае русофобството му

Имам въпрос към тебе, след като целта на Русия е била да ни зароби, защо не го е направила, а се е заела със строителството на държавата
Няма логика
Говоря от позиция на фактите, не от някакво филство А те са точно такива!
Е, като всяка майка, която дърпа ухото на нехослушното си дете и на нас това се случва Но толкова!
Ти как мислиш!









цитирай
26. letopisec - Вие наричате "строителство на държавата" антибългарската позиция на Русия по Съединението? Машалла, индженер Симеоноглу...
24.02.2016 14:56
leonleonovpom2 написа:
Защо да говоря от името на Димитър Петков Добре, ще изключа допълнителния ми коментар
Той твърди,-по-късно, че Русия искала да ни зароби
Тогава какво търси той като опълченец в Армията им?!
Ето сега моя коментар:
Тогава той не е знаел това!
Това е добавено по- късно, да се подчертае русофобството му

Имам въпрос към тебе, след като целта на Русия е била да ни зароби, защо не го е направила, а се е заела със строителството на държавата
Няма логика
Говоря от позиция на фактите, не от някакво филство А те са точно такива!
Е, като всяка майка, която дърпа ухото на нехослушното си дете и на нас това се случва Но толкова!
Ти как мислиш!









цитирай
27. leonleonovpom2 - Милчев, не се подигравам с тебе, още ...
24.02.2016 15:27
Милчев, не се подигравам с тебе, още повече по такъв начин!
Смятам ,че си наясно с възможностите ми в тази област, да не съжаляваш!
Не знам какво разбираш под строителство на държава България няма кадри Първият министър председател, финландец е назначен от руснаците Ако имаха други намерения ,щяха Скобелев да назначат
Княз Батенберг е също участник в освободителната война, като офицер в руската армия
Ако това е признакът на заробването, съгласен съм
Че руснаците, в лицето на Русия не са Дева Мария, приемам, но не и да се изкривяват нещата
Че не са ни освободили, за да ни заробят, това е очевидно А поведението им след това зависи и от нашето То не е цвете за мирисане!
цитирай
28. letopisec - Вчера беше публикувана програмата на гр. Варна за честване на Трети март....ПОЗОР, В НЕЯ ЛИПСВА НЕЩО ВАЖНО
25.02.2016 09:56
Варна няма да отдаде почит на полския крал Владислав Ягело (Варненчик), умрял за Освобождението на България през 1444 г.
цитирай
29. bls - Това е много гадно, а поне цвете за Янош Хунияди ще има ли?
25.02.2016 14:36
letopisec написа:
Варна няма да отдаде почит на полския крал Владислав Ягело (Варненчик), умрял за Освобождението на България през 1444 г.

цитирай
30. raders - Варна няма да отдаде почит на пол...
25.02.2016 17:08
letopisec написа:
Варна няма да отдаде почит на полския крал Владислав Ягело (Варненчик), умрял за Освобождението на България през 1444 г.


Не е чудно. Нашите чукундури може и да не знаят нищо за Владислав Варненчик.
цитирай
31. letopisec - Коментар от ФБ
26.02.2016 14:13
Ted Leha Значи, изяснявате, че прото-българите не са траки, а кимери или по-точно гомери, но след идването им остатъкът от траките, които не са избити и разселени по римската империя, в частност днешна Италия, влизат в състава на днешния български народ заедно с гомерите. Правилно ли Ви разбрах?
Вече не харесвам · Отговор · 1 · 2 часа
Kiril Milchev
Kiril Milchev Да, траките след 680 г. стават български поданици, българи се женят за траки и обратно, имаме затова днес тракийски гени, траките са наши предци в този смисъл, понеже днес ние сме на територията на древните тракийски племена...
Харесвам · Отговор · 2 · 2 часа
Ted Leha
Ted Leha Е добре, на тази база не може ли всички историци и антрополози в Б-я да постигнат съгласие все пак? Толкова е лесно това. Особено след генетичните изследвания и при многото исторически хроники.
Харесвам · Отговор · 1 час
Kiril Milchev
Kiril Milchev Въпросът е, че не искат, а не че не могат. Българската история от 1842 г. се пише в Москва и това е проблема...
Харесвам · Отговор · 3 · 1 час
Ted Leha
Ted Leha Бих пледирал публично за признание на Вашия дългогодишен труд поради това, че е достатъчно обстоен и обоснован. На онези, които се наричат тракедонисти, виждам че им липсват много данни, историческа фактология и археологическа хронология. Тяхното даже не може да се нарече интелектуално занимание, а повече хаотично навръзване на оскъдни случайни данни. Прилича повече на логиката при хора с определени диагнози, за съжаление ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bls
Категория: Политика
Прочетен: 1415873
Постинги: 63
Коментари: 729
Гласове: 285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031