Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 10:37 - Долнопробни фалшификации за базилевса Муртаг в Уйкипедия
Автор: iliyanv Категория: История   
Прочетен: 2198 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Понеже допускам, че автора на пасквила за базилевса Муртаг в Уйкипедия се подвизава и в блог.бг, смесен с тарторите на местните идиоти „барин”, „щапаров”, „леонлеонпорно2” , „Доброданчо тъпото”, „Треснатия маймун” и вся асталная блогова сволоч и може да ми прочете следната публична покана: До анонимния идиот, автор на статията за базилевса Муртаг в „Уйкипедия“. 1.Неграмотно говедо, името на архонта и базилевса е Муртаг. Буквата „О“ е определителен член за личните имена в гръцкия език. Ако успееш да разбереш тази толкова сложна информация ще си достигнал връх в интелектуалното си развите. 2.Говедо неграмотно, българска титла „кан“ не съществува. Съществува „канасубиги“, което е нещо различно, мършо туркофилска. 3.Тъпо копеле, изображението на Муртаг, което си изсрал в Уйкипедия от миниатюрата на Скилица всъщност се отнася за Крум. 4.Неграмотнико незнаен, няма нито един извор, който указва пряко, че архонт Муртаг е преследвал християните. Още по-малко в тези, които си посочил, дори във фалшификата “Мъченичество на 15-те тивериуполски мъченици“. Миниатюрата на Скилица, неграмотнико, която си изтипосал визира действията на архонта Крум. 5.Неграмотнико мучащ, изчисти от текста всички туркофилски тъпотии на измамниците Бешевлиев и Рашев, в който се говори за „хански дворец“ и „хан“. 6.Добитък безмозъчен, Муртаг няма нищо, ама нищо общо с направата на каменния релеф при Мадара. 7.Неграмотни измамнико, от времето на Муртаг няма един пирон и една тухла вложена в Плиска, Преслав, „аула на Омуртаг“ в с. Хан Крум или Дръстър. Урод безподобен, няма как доказания християнин Муртаг да строи езически храм където и да било, още по-малко в Плиска. 8.Когато оправиш тези нещица, можеш да си сложиш една раница на гърба с 4-5 гранитни павета, и да скочиш от по-висока сграда, но не по-малко от 8-ми етаж. За да е сигурен резултата.



Гласувай:
2



1. dobrodan - Понеже си АБСОЛЮТНО СМОТАН КАВАЛ,
20.09.2021 12:05
ТИ ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ, СЪВЪРШЕНИ ИДИОТО:

ТИТЛАТА БАСИЛЕВС Е ТЮРКОЕЗИЧНА, АКО ЩЕ ДА СЕ НАСЕРЕШ ОТ ЯД.
ТИТЛАТА АРХОНТ СЪЩО Е ТЮРКОЕЗИЧНА, АКО ЩЕ ДА СИ ИЗЯДЕШ УШИТЕ ОТ ЯД.
ЗА ДОМАШНО ЧАКАМ ДА ПРЕПИШЕШ ГОРНИТЕ ДВЕ ИЗРЕЧЕНИЯ СТО ПЪТИ НАЙ-МАЛКО И ДА ГИ НАИЗУСТИШ (МОЖЕ И ДА НЕ ГИ РАЗБЕРЕШ, НО ПОНЕ ЩЕ ГО ЗАПОМНИШ).
Изобщо не ми дреме кой какво пише в уЙкипедията ти :):):).
Сега можеш да допуснеш, че гореизброените са хилядократно (от Илиада, на мама умното, знаеше ли го?) по-раздвижени в главите от твойта дроб-чорба, дето я ползваш да не кънти съвсем на кухо.
А гледай сега да не ми пуснеш коментара.
цитирай
2. iliyanv - Ма моля ти се, бате - как няма да ти пусна коментара
20.09.2021 16:59
Сега си в етап на есенно обостряне и се нуждаеш от много топлина и обич. Така съм чувал от психиатрите. И на другия обострен твой колега - леонлеонпорно2 пуснах, ама нещо се сговняви сайта. Ако го видиш по коридорите на психодиспансера му кажи пак да пусне.
цитирай
3. barin - Здравей, Илияне. Във Wikipedia не е ...
20.09.2021 17:36
Здравей, Илияне. Във Wikipedia не е мое писаното за Омуртаг. Аз от две години не пиша там. Напуснах по лични причини. Пиша коментара защото забелязах, че съм цитиран в началото.
Поздрави!
цитирай
4. balar - ами ти
20.09.2021 19:06
ненапразно си писал УЙ-ки-ПЕДИ-я. там са като някаква клика, колкото и невежи да са, важи само тяхното мнение, решиш ли да коригираш или да добавиш веднага те трият. одавна нямам зор да се занимавам там.
цитирай
5. kirk - Съгласен съм
21.09.2021 15:14
Съгласен съм, но имам някои възражения по т.4 и 7. И накрая на статията сложи пълен член, а?!
цитирай
6. iliyanv - Кико, и двете т.4 и т.7 са бетон
21.09.2021 18:16
Оказва се най-обикновен делиормански фейк. След 3-4 дни ще пусна статия за фалшифицирането на Чаталарския надпис и там тези неща ще бъдат разгледани под микроскоп.
цитирай
7. kirk - Много ще те замоля - пусни я
21.09.2021 21:32
Много ще те замоля - пусни я! Съгласен съм с позицията ти и мненията ти 90 %, но медальонът, според експерти, вкл. - на ФБР, е фейк. Пишеш "доказан християнин", ама той не се е родил такъв, нито е бил кръстен с това име - просто няма начин!!! В тази връзка е и Чаталарския надпис, и биографията на имп. Васил I и житията на неколцина светци и влкмчци от Адрианопол и Аркадиопол. Точно по негово време са гонени византийски христ. мисионери и местни християни измежду коренното население! Факти!!! А не бла-бла-бла, като лаладжиите от пионерско-комсомолския хор на аграрфашистите-текезесари! Та - за надписа: не е фалшифициран като Битолския, а просто се чете невярно и коментира още по-идиотски!!!
цитирай
8. iliyanv - Кико, Кикоо
22.09.2021 08:51
Нямам предвид фалшификата на медальона, който Митю Бузата се опита да пробута в Ню-Йорк през 2019. Имам предвид намерения през 1974 г. в Търново при редовни археологически разкопки, сега в НИМ. Също и намерения, описан и нарисуван най-първи екземпляр от Шкорпил през 1900 г. при разкопките на Плиска ( в окрайнините на с. Тюрк Арнаутлар , днес с. Белоградец, Община Ветрино ), но после откраднат от Успенски. Когато, Кико, факти от материалния свят, които могат да се видят, пипнат, огледат, прочетат и т.н. противоречат на някоя делиорманска теорийка, нормалния човек променя теорийката, а не изхвърля фактите в коша за боклук. Обратното е знак, че проблема не е в ретранслатора, а в някоя китайска платка на твоя телевизор.
цитирай
9. kirk - В Париж провели
22.09.2021 16:31
В Париж провели конкурс на коняците и арменците спечелили първо, второ и трето място с "Арарат", "Ахтамар" и "Донаган". Интервюират по телевизията арменеца, който ги представил и той казал: "Сичкото убаво, ама аз от една каца ги избачках - само етикетите турих различни!!!" Та така и с тоя медальон, който е тясно свързан с монетата на хан Аспарух и други подобни. В най-добрия случай може би доказва, че ханът е претендирал за трона на базилевса! Анализът на втората част от името му е изненадващ - дело на брат ми, и семантично съответства на "корона"="таг". Пак ти казвам, че е гонил християни и ако се е покръстил, приближените му щаха да го линчуват! За името му преди и аз мислех, че е без първата гласна - гръц. член "о", за което пише и Златарски, но после се сетих, а и Бешевлиев го има, че това име всъщност е тюркското Юмер!!!
цитирай
10. andorey - Е, невероятно но факт, ще се съглася ...
22.09.2021 22:51
Е, невероятно но факт, ще се съглася с Киркор за точка 4 и 7. Знам че това няма да спре твоя устрема на Илиян при оборване на неверните факти.
За тюркско име просто не може да говорим Прабългарите са украинци.
цитирай
11. kirk - Хе-хе-хе, андорейчо
23.09.2021 15:10
Хе-хе-хе, андорейчо - ти ме закопа!!! Не са украинци, а северномакедонци!!! Знаеш ли кога е открита украинстката народност??? Етнонима им? Всъщност 10 века са се водили руси, руснаци! Как може прабългарите да са били украинци? Не са подозирали, че са, но всъщност са атланти!!! И защо изобщо трябва да ги търсите под други етномими - арменци на армнески е хайк, а самоназванието хай е отпреди 3400 години. Преди това не е имало. Прабългарите произхождат от прабългари, останалото е словесна дрисня!!! И защо ви е толкова неприятно, че са били първите тюрки, тюркоти, тюркоиди...??? Преди тях други не е имало, така че дедите не могат да носят отговорност за децата и... копелетата, както пишат руснаците за татарите!!! У-крайна е семантично адекватна на До-Бурджан (Добруджа), тоест - топоним!!! Там са живели руснаци, а после са се северномакедонзирали като украинци! Компренде?!
цитирай
12. shtaparov - Съгласен съм че с право се възмущ...
16.10.2021 12:01
Съгласен съм че с право се възмущаваш и дори те подкрепям,но ние с Леон и Барин не се занимаваме с писане в Уикипедия (за Добродан не знам). Моето мнение е категорично- името на владетеля е именно МОРТАГ (с диалектна разновидност МУРТАГ),а титлата му е КЪНЯЗ (на гръцки- КАНАС,на съвременен Български- КНЯЗ)!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliyanv
Категория: История
Прочетен: 350820
Постинги: 69
Коментари: 440
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031