Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2011 08:02 - ТРАКЕДОНИЗМА НИ ПРЕДЛАГА ДА СТАНЕМ ПАК СЛАВЯНИ.
Автор: bls Категория: Политика   
Прочетен: 7548 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 30.08.2011 14:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                    Една група хора, начело с един ветеринарен лекар, който 11 г. живее в Москва, са тръгнали по градове като Кърджали и Стара Загора и обясняват що е българска история.            Те имад надслов на лекциите си „5 големи лъжи” и човек остава изненадан колко кагебейско е това мероприятие. Наистина там има две лъжи, с които всеки ще се съгласи – българите наистина не са монглоиди и тюрки, бог Тангра не е изконно българско божество. Но, покрай тези две лъжи в учебниците, с типичната ловкост на активно мероприятие, се разпространяват две нови лъжи – че славяни нямало и че българите били траки
      Всички знаем колко натрапчива беше тезата със „славянското море”, но пък в твърдението на тракедонистите, че езика на славяните е бил тракийски език, има скрит подтекст. Щото, ако няма славяни, значи склавините, словените и ас-сакалиба би трябвало да говорят тракийски, ерго ако няма славяни, в един момент на всички трябва да стане ясно, че и те са траки. 
      Това, ако не е пан-славизъм, здраве му кажи. В случая и тюркските булгаристи в Казан, по тая версия, трябва да се откажат от спора какво са „ас-сакалиба” и да признаят, че и това са траки. 

   Няма по-хитър начин отритнатото в България славянство през последните 20 години, натрапвано столетия, да претърпи нов ренесанс от този, който ни подготвят тракедонистите.

      Основната им цел е да докажат, че българите са траки още отпреди Троянската война. Това автоматично обезсилва късно-античната българска история и я превръща в „тракийска”, ерго в славянска. Какъв е смисълът на някакви етикони, щом е време да се даде нов живот на „истинската българска история”.                    

         Булгаристите в Казан са изправени пред дилемата да се откажат от пан-тюркизма си и да признаят, че Алмъс, описан през Х в. от Ибн Фадлан, като цар на „ас-сакалиба”, е цар на траки, а не както твърдеше Тоган, че „ас-сакалиба” са „северни народи” за арабоезичната средновековна историческа литература. 

         В лекцията си Пламен Пасков, лекарът от Москва, не казва и дума за Кубратовата България. Такова чудо няма, но затова пък твърди, че е политическа поръчка дето са ни учили, че първата българска държава е основана едва от Аспарух през 681 г. Тук е прав, но апропо, той навсякъде твърди, че българите са траки още от времето на Троянската война. 

      Най-недобросъвестно Пасков работи с първоизворите. Трябва да си дипломиран историк, за да знаеш, че стилът на летописците има определени топоси. Например, Приск нарича персийския цар Пероз през V в. „партански цар”, а Прокопий често нарича персийците през VІ в. „мидяни”, но през V и VІ в.в. отдавна няма нито мидяни, нито парти. Друг е въпросът, че техни родове са се асимилирали като перси. 

                  Но що се отнася до цитатите за българи, показвани от лектора, в които късно-античните летописци със своя характерен стил ги наричат „скити”, мизи” и т.н., Пасков издига тезата, че траките били автохтонното население, което не се е асимилирало никога от гърци и римляни, а е самото българско племе. 

         И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също. 

         Ето, че стигнахме до началото на ХІХ в., когато Юрий Венелин, научавайки, че българите в Кишинев говорят славянски, издига тезата, че българите са славяни, а Григорович след 1845 г. публикува една българска народна песен в Казан и редактора гръмко обявява, че древните българи в Казанска губерния са говорили славянски.

         Сега историята се повтаря, но вече по-добре подготвена и с по-голяма организация: ражда се трако-българо-славянски синтез. 
        Идеята е контрадезинформативна и на никой от слушателите на Пасков не му идва на ум, че тоталното отричане на славяните, е всъщност нов вид пан-славизъм, понеже склавини, словени и ас-сакалиба не били славяни, според лектора. Какви са тогава? Траки...Но понеже трако-българския език не може да се роди изведнъж и никой да не го забележи досега, тогава българите, понеже говорили тракийски, както твърди лектора, се оказват ...какво? 
      Нямало славяни, а славянския писмен език на Св.Св. Кирил и Методий, се оказва тракийски. И това, ако не е активно мероприятие, здраве му кажи. 
    На пръв поглед тезисите на тракедонистите сякаш повтарят тезисите на македонистите, но основната скрита цел на тракедонизма е да продължи като пан-славизъм македониската методология, която няма шанс. Разбира се, в македонизма има здраво крило, което отдавна не приема, че македонците са автохтонни, а твърди, че са славяни. Сега вече, след като славяните станаха траки и македонистите явно трябва да престанат с опита да завоюват Ал. Македонски от гърците, а просто да приемат, че са автохтонни, такива каквито са трако-българите. И вълкът сит и агнето цяло. 
      Много хора смятат, че Спароток е просто плагиат на македониски автори, но може да се окаже, че под маската на „истинската българска история” пак се появява неясният образ на една от старите Велики сили.






Тагове:   кой е спароток,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bls - черно на бяло; елате ги вижте:
30.08.2011 08:28
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html

или тук http://www.facebook.com/profile.php?id=690643106
цитирай
2. letopisec - благодаря за подкрепата,
30.08.2011 08:47
приятелю.
цитирай
3. shtaparov - Русия е наследник на България,а не обратното:
30.08.2011 09:11
Няма лъжа приятелю- едно и също са,и "Анализът" го доказва. Ариите в Индия,
дошли от земите на древна Тракия,са говорели не германски език,а архаична разновидност на Българския,който е в основата на всички "Славянски" езици. Славяни разбира се е имало,дори и в Памир съюзът на Седемте племена се е наричал Сакала. Но,както пишат древните очевидци,Славяните са от рода на Гетите. И Гетите не сте забравили,че са Тракийско племе,нали? А Русия,за която често споменавате,също започва от Велика България,понеже е нейно дете така,както Америка е дете на Великобритания. Чест и почитания!
цитирай
4. bls - браво, приятелю
30.08.2011 10:08
ще възродим българо-съветската дружба от векове за векове, но в нови условия. Аз нямам нищо против Русия, уважавам много неща от нейната култура и с удоволствие май ще продадем и Булгартабак на руснаците. Само не разбрах защо българи и славяни ТРЯБВА ДА СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. Задунайска губерния ли ще правим пак?
цитирай
5. анонимен - Да отбележим още нещо:
30.08.2011 14:28
тракедонистите твърдят, че траките (или българите, или славяните) са много древен народ на Балканите - "също като македонците". Също като тях. Значи македонците са много древен народ, но не са българи (или траки, или славяни). Тракедонистите всъщност утвърждават македонизма и без да искат правят страхотна услуга на пропагандаторите от Скопие.
цитирай
6. bls - ТО И СПАРОТОК СИ ГО КАЗВА, ЧЕ СМЕ СЛАВЯНИ:
30.08.2011 16:37
113. sparotok - !
26.08 17:45
bgwest написа:
В едно със другите "Славяни"
Кръстосай ДУХ със огнен меч..........



Когато другите славяни разберат какво сме направили за тях, името ни ще стане символ на престиж!
цитирай
7. bls - ИМЕТО "СПАРОТОК ЩЯЛО" ДА СТАНЕ ЗА ПРЕСТИЖ НА ВСИ СЛАВЯНИ
30.08.2011 16:41
И ТУК ТРЯБВА ДА НАПИШЕ НЯКОЙ ОНЗИ СТИХ НА ВАЗОВ, ДЕТО ОТДАВНА ОБРАЗ-ОВАМЕ ВСИТЕ СЛАВЯНИ....и сега недоучилите се славяни ще да разберат, че са траки. Каква светлина в живота им ще да е?

Еее, това вече е прекалено, дори за кабинетен човек като мен...
цитирай
8. aristotelis - Димитър Ангелов На Балканския ...
31.08.2011 22:07
Димитър Ангелов

На Балканския полуостров гърците дошли след две последователни преселвания — на ахейските племена (към края на III хил. пр. н. е.) и на дорийските племена (около 1200 г. пр. н. е.).

След тяхното установяване тук първоначално досегът им с местните тракийски племена е бил сравнително ограничен, но по-време на великата гръцка колонизация от VII в. пр. н. е. насам той се усилил значително поради това, че гърците основали редица градове-колонии по северното и западното крайбрежие на Черно море (като Олбия, Пантикапей, Нимфей, Фанагория, Херсонес, Истрос, Калатис, Одесос, Месемврия, Анхиало и др.) и по крайбрежието на Бяло море (Енос Абдера и пр.).
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост.
Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространила и се наложила гръцката азбука.
Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура.

Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина.
След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен.
С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр.
Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните.
цитирай
9. aristotelis - Димитър Ангелов Резултат от п...
31.08.2011 22:11
Димитър Ангелов
Резултат от продължителното съседство и взаимни връзки между траки и гърци е било, както вече се отбеляза, въвеждането на гръцката азбука и писменост сред тракийския свят.
Едновременно с това сред траките се разпространило доста силно гръцко влияние в областта на религията, на архитектурата, на живописта и пр.
Знае се напр., че още по време на Херодот (т. е. към средата на V в.) траките почитали наред със своите богове вече и някои гръцки божества (Артемида и Арес).
За проникването на гръцки религиозни култове сред траките през елинистическата епоха свидетелствуват особено ясно надписи, разкрити в тракийския град Севтополис (от IV в. пр. н. е.).

Находките в Севтополис говорят при това за елинско влияние не само в областта на религията, но и по отношение на градоустройството, на жилищната архитектура, на украсата на сградите и пр.

Силно било елинското влияние и по отношение на живописта. За това свидетелствува най-добре прочутата тракийска гробница, открита през 1944 г. в гр. Казанлък.
цитирай
10. aristotelis - От къде дойде тази отвратителна ...
31.08.2011 22:19
От къде дойде тази отвратителна мода за тракогърчеенето на славяните? От къде произлиза тази измишлютина? Срамно ли е да си Българин? Европейците ще имат още един повод за да се подиграват, освен циганите и проститутките! Кой разрешава на такива помияри тракедонисти-македонисти-автомобилисти да се подиграват с историята на България?
цитирай
11. aristotelis - духовна мастурбация и комплексарщина за малоценост
31.08.2011 22:46
Възможно е, защото напоследък и аз разбрах че татко ми е ОМАР ШАРИВ а майка ми МОНИКА БЕЛУЧИ!
цитирай
12. avitohol - похвално
04.09.2011 23:44
Това е сблъсък на мирогледи, от които зависи дали изчезващата българска нация ще бъде запомнена като траки, или като българи.
Тракоманите разполагат с медиите, финансирането и цялото обществено внимание на оскотялата маса Телекторат.

Българите с нищо.

Бог да пази България1
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bls
Категория: Политика
Прочетен: 1415833
Постинги: 63
Коментари: 729
Гласове: 285
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031