Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 13:30 - Ще промени ли открието на Андреа Роси света?
Автор: bls Категория: Политика   
Прочетен: 45692 Коментари: 30 Гласове:
5

Последна промяна: 08.12.2014 12:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Опитите в областта на т.н. „студен ядрен синтез” датират от 1958 г. в СССР, когато Иван Филимоненко прави откритие, подкрепено от няколко академици, но много скоро те са обявени за шарлатани и повечето от тях умират при странни обстоятелства.

www.youtube.com/watch

В началото на 21 век в Италия над тази тема работи ученият Пиантели, който събира цял колектив от учени от различни университети.

Няколко години преди 2011 г. Роси и Фокарди се отделят от Пиантели и работят съвместно над LENR. Никой не ги финансира и Роси убеждава жена си да продадат апартамента си за 2 млн. евро.

image

На 15 януари 2011 г. инж. Андреа Роси и професора от Болонския университет Серджио Фокарди на пресконференция в Болоня обявяват за свое откритие в областта на низкоенергетичния ядрен синтез (low-energy nuclear reactions, LENR). На пресконференцията „сред присъстващите се оказа един инвеститор, който така и не си призна кой е и откъде. Но той им каза: ако вие направите мегаватна инсталация, то аз ще я купя за парите, които вие сте похарчили за тези изследвания, т.е. за 2 милиона. Половин година по-късно Роси обяви, че са създали такава инсталация и на пресконференция на 28 октомври 2011 г. я демонстрира. Този топлогенератор той нарече енергиен катализатор - E-cat. Реакторът, голям колкото фургон, работи повече от 5 часа в автономен режим с изходна мощност 0,5 МВт. При това след пуска за неговата работа не беше необходима никаква външна енергия. Инвеститорът го купи. След това Роси реши да разработи система за широкия потребител и създаде система с размер на куфарче, към която се свързват външните тръби от системата за отопление. В куфарчето има малка касета с тръбичка с никелов прах и водород – вече готов. Трябва просто да се натисне копчето. Системата се нагрява от акумулатор на батерии и после започва да отделя енергия от порядъка на 10-20 киловата."

image

 

Така стигаме до международната комисия от март-април 2014 г., която в течение на 32 дни наблюдават работата на новата модификация на генератора Е-САТ на Роси, който представлява по форма вече не фургон или куфарче, а нещо като голяма химикалка с диаметър 2 см и дължина 20 см.
www.burgasnovinite.bg/Ruski-uchen-S-evtinata-energiya-na-Andrea-Rosi-neft-i-gaz-s.html

 image

А сега малко хронология:

-         След излизане на доклада падна цената на нефта;

-         Рокфелер продаде нефтения си бизнес;

www.kommersant.ru/doc/2573518

-   През ноември Обама и китайския лидер Си Цзинпин се договориха в китайската провинция Баодин да стартира серийното производство на генератора на Роси, по лиценз купен от американската фирма «Industrial Heat» още през януари 2014 г.

ireport.cnn.com/docs/DOC-1187686

-         Бил Гейтс посети Италия и се срещна с бившите колеги на Роси;

image


www.e-catworld.com/2014/11/14/bill-gates-addressed-at-enea-by-lenr-research-coordinator-what-does-he-know-about-lenr/

-        
Путин се отказа от Южен поток;

 

И така, ОТ 8-МИ ОКТОМВРИ СВЕТА НА ЕНЕРГЕТИКАТА СЕ ПРОМЕНИ ТОТАЛНО.

На 8-ми октомври 2014 г. Андреа Роси успешно защити пред международна научна комисия уред с големината на химикалка, който за месец създава топлина от 1,5 мегаватчаса, което е един милион пъти повече от възможността на която и да е химическа реакция в този обем. Ето това е доклада, а благодарение на нашата инициатива България е една от страните, които са проявили интерес към откритието, както се вижда от тази графика, представяща по страни интереса към доклада.
www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp-content/uploads/2014/10/LuganoReportSubmit.pdf

image

 www.sifferkoll.se/sifferkoll/

 

 още по темата:

bls.blog.bg/politika/2014/11/28/zashto-padna-cenata-na-nefta-poiavi-se-nov-vid-energiia.1317676

fusionefredda3.com/novita/andrea-rossi-limpianto-da-1mw-sara-la-stele-di-rosetta-del-nostro-know-how-industriale

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

volt-info.ru/generator-tepla-andrea-rossi-e-cat

============================================


АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ В КРАК С ВРЕМЕТО, ЧЕТЕТЕ КИРИЛ МИЛЧЕВ


 letopisec.blog.bg/

image
Бил Гейтс не може да повярва. Готов е да даде 1 млрд. долара, за да се включи в бизнеса с енергията на бъдещето.
image Left to right: Christos Stremmenos, Sven Kullander, Hanno Essйn, Sergio Focardi,Andrea Rossi, Giuseppe Levi, Michael Melich (Artwork: Daniele Larsson / New Energy Times)Гласувай:
14
9


Вълнообразно


1. letopisec - автор: bosia
06.12.2014 14:05
БОГ ДА ПРОСТИ ТЕЦОВЕТЕ, ВЕЦОВЕТЕ, ЯЕЦОВЕТЕ ВЕТРОПАРКОВЕТЕ И СОЛАРНИТЕ ПАНЕЛИ

http://bosia.blog.bg/technology/2014/11/29/bog-da-prosti-tecovete-vecovete-iaecovete-vetroparkovete-i-s.1317978
цитирай
2. asthfghl - ...
06.12.2014 22:43
Андреа Роси е отдавна дискредитиран и дори осъден за измама шарлатанин.
цитирай
3. pvdaskalov - Въпреки това...
07.12.2014 09:28
asthfghl написа:
Андреа Роси е отдавна дискредитиран и дори осъден за измама шарлатанин.


... вълнуващо написан постинг!
ПИЕР
цитирай
4. stanemirkata - Ядреният синтез,
07.12.2014 10:42
студен или горещ, предполага получаване на нов химичен елемент. Тъй като не се споменава за подобен факт, то по-скоро става въпрос за някаква химическа реакция. Това веднага поставя въпроса за вложените средства за създаване на материалите, осигуряващи експеримента, отнесени към пазарната цена на топлинната енергия получена в резултат на реакцията.
Струва ми се, че някой се бъзика с нефтения бизнес.
цитирай
5. bls - Благодаря...
07.12.2014 11:04
3. pvdaskalov
цитирай
6. asthfghl - 3.
07.12.2014 11:12
Всъщност кое е по-важно: дали едно твърдение е фактически вярно, или че лъжата е представена по естетически издържан начин?
цитирай
7. vmir - Елементарни термодинамични сметки показват колосални противоречия в данните.
07.12.2014 12:04
Понеже не ми се спори с невежи, ще кажа, че приписваната ениргия на вълшебната химикалка предполага милиони градуса температура, много далеч преди която ще се изпари всеки метал. Съобщенията са зле скалъпена компилация на хора, които си нямат представа от конкретните приложения на Закона за запазване и съхранение на енергията. Какво целят с тази пушилка те си знаят, аз също си имам предположение, но ще го задържа за себе си. Ако някъде има някакъв напредък по отношение на Студения Ядрен Синтез, той няма нищо общо със съобщенията и подробностите около тях, с които ни заливат в последно време разни инфантилни манифактуристи на сензации.
цитирай
8. budha - ДА
07.12.2014 12:06
вече нищо няма да бъде същото.
цитирай
9. pvdaskalov - Аз се въздържах...
07.12.2014 13:03
asthfghl написа:
Всъщност кое е по-важно: дали едно твърдение е фактически вярно, или че лъжата е представена по естетически издържан начин?


Аз се въздържах да коментирам написаното от научна гледна точка, тъй като в засегната област съм абсолютно некомпетентен. Но както може да се каже за едно фентъзи или научно-фантастично съчинение, че е вълнуващо написано, защо да не се отбележи този момент по отношение и на коментирания постинг?
Художникът, когато подбира плодовете за натюрморт, следи за техния естетически вид и не се интересува дали някои от тях не са прогнили отвътре.
В Хайтовите твърдения за гроба на Левски няма нищо вярно, но те са така художествено стъкмени, че повечето хора повярваха на него, а не на гвардията от специалисти.
Наистина, ако съобщението за успешен студен ядрен синтез не е вярно, то миниатюризацията на устройството до химикалка е свръхнахално твърдение, но какво да се прави. Свободата на словото е факт. От фентъзи прозата ми се повръща, но има читатели, които умират за нея. Ами "ясновидството" под път и над път?!Явно маса народ обича да бъде лъган...
цитирай
10. asthfghl - 9.
07.12.2014 13:56
Само дето този постинг не претендира да е фентъзи, нали? Голямо вадене на вода от десет кладенеца пада тука, само и само да се оправдае явното позоваване на доказано дискредитирани в НАУЧНО отношение шарлатани.

> Явно маса народ обича да бъде лъган

Определено! Щом като маса народ веднага се зае да търси оправдания за меко казано подвеждащия подход на автора на постинга.
цитирай
11. letopisec - Какво можем да кажем за този постинг?
07.12.2014 16:48
Тук са дадени само факти, а пред фактите и боговете мълчат. Завистниците още повече. И така, има ли доклад на 6 учени от Италия и Швеция? Има. Случайно ли, Рокфелерови и Путин биха отбой от нефта и газа? Може би, дори и да приемем, че техния отказ от нефт и газ няма нищо общо с откритието и неговия лиценз, това не значи, че генератора на Роси е научна фантастика или сюжет за малък разказ. Наричаха ли Филимоненко към 1960 години "шарлатанин"? Вижда се от руското филмче и как този Иван днес прилича на старец дето рови кофи. Днес руската ядрена наука, а и световната, които усвояват милиарди долари нима ще посрещнат с добро око един инженер доказал LERN? Едва ли! На много хора не им харесвал поста! Ами не ви харесва истината...Сори за вас...
цитирай
12. letopisec - The very pertinent comment below is ...
07.12.2014 17:00
The very pertinent comment below is the one that asks, "Why hasn't the world media picked up on this story?" I think the answer is that it is just unbelievable that a substitute for oil and natural gas as fuels has been found after centuries of effort. It would be the same if someone found a workable cure for cancer or diabetes. The facts may be there, but the ability to believe them may not. Credulity has become a casualty of the Information Age, replaced by skepticism and cynicism in equal measure.
цитирай
13. bls - Благодаря ви за статията, която цитирам тук...
07.12.2014 17:37
budha написа:
вече нищо няма да бъде същото.ПРЕПОРЪЧВАМ И ТАЗИ СТАТИЯ
http://budha2.blog.bg/technology/2014/12/03/ruski-uchen-s-evtinata-energiia-na-andrea-rosi-obichainite-n.1319526
цитирай
14. vmir - Автърът на статията си няма представа нито от света на науката и технологиите,
08.12.2014 05:06
нито на бизнеса и икономиката, за да вярва в подобни "факти". Смешни са и представите му за политиката, за да приема за чиста монета, че Обама бил подписал договор за внедряване. Това не е президента на Бантустан, който срещу комисионнна да играе ва банк с държавата си през главите на хиляди корпорации с беброй професионалисти в тях, за които двата милиона от апартамента на Роси са капка в морето. Смешно и жалко за съвременни хора.

В света има поне 20 000 "изобретателя", вярващи, че са посочени от пръста на съдбата да спасят човечеството от енергийния проблем. Има и "академии", "научни съвети", конференции, симпозиуми и конгреси, раздаващи титли на "учени", които аха-да ни докарят енергията на космоса, вселената, вакуума, гравитацията, ядрата, житните кръгове, марсианците и какво ли не още. Огромната част от тях са хора на възраст, неуспели да постигнат нищо в науката и подобни титли са тяхната утеха, без значение, че не са признати от държавите им. Лично познавам няколко такива, познавам и един, който от 24 години е в САЩ за да ги научи как да получават енергия от вакуума, виждал съм му агрегатите за целта и оттогава все му остават 2-3 месеца докато наводни света с тях.
цитирай
15. bls - Да чуем становището на Нобелов лауреат по въпроса:
08.12.2014 06:02
The most important news of the year, perhaps, not just the last seven days? The results of a new investigation into the Rossi reactor (allegedly a high-power cold fusion reactor), involving running the reactor over a 32-day period, are now out. The report not only confirms output power far in excess of anything possible by chemical reaction, but also gives a clear indication that a nuclear reaction is occurring, on the basis of a substantial change in the isotopic proportions of Li and Ni over the period of the run. The report, entitled Observation of abundant heat production from a reactor device and of isotopic changes in the fuel may be seen at http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp-content/uploads/2014/10/LuganoReportSubmit.pdf. As before, I predict that pigs will fly before Nature makes any mention of the report, which has also been put on hold by the physics preprint archive arxiv.org (with an earlier report, a leaked email disclosed that the moderators were trying hard to find a reason to block the report but eventually gave in). Brian Josephson
цитирай
16. stanemirkata - Всъщност, изглежда съм се изказал неподготвен
08.12.2014 09:08
Вижте какво имам предвид:
http://www.newenergytimes.com/v2/reports/LENR-FAQ.shtml#term
цитирай
17. letopisec - http://ari.ru/news/2014/10/18/verificirovan-reaktor-holodnogo-termoyadernogo-sinteza-andrea-rossi
08.12.2014 09:21
Почти два года было неясно, куда пропал Росси. Противники «холодного синтеза» ликовали. По их мнению, аферист провалился там, где и должен был. Они уверяли, что Андреа Росси не знает основ теоретической физики и обречен на неудачу в силу своего невероятного невежества, — говорит руководитель Центра экономических исследований ИГСО Василий Колташов. — Помню, как в 2013 году на Петербургском международном экономическом форуме я под видом журналиста спросил у президента РАН Владимира Фортова, что он думает о перспективах холодной трансмутации ядер и работе Росси. Фортов ответил, что все это не заслуживает внимания и не имеет перспектив, а имеет их только традиционная ядерная энергетика. Выходит же все совсем не так. Выходит все, как мы прогнозировали в докладе «Энергетическая революция: проблемы и перспективы мировой энергетики». Старая энергетика должна будет погибнуть и никакая «сланцевая революция» ее не спасет. С удешевлением генерации электроэнергии появится возможность для скачка в автоматизации производства, внедрении роботов. Изменится вся мировая экономика.
цитирай
18. letopisec - Всички можем да се подведем...
08.12.2014 09:29
stanemirkata написа:
Вижте какво имам предвид:
http://www.newenergytimes.com/v2/reports/LENR-FAQ.shtml#term


В нета е пълно с организирана дезинформация, най-паче относно опита на една антибългарска групировка СПАРАТОК да подмени българската история и идентичност. .........Съюз на Пенсионери и Аматьори от Русофили Агитатори за Тотално Омазняване на Културната история на Българите, т.е. СПАРАТОК (б). Последното да се чете "болшевики".
цитирай
19. leonleonovpom2 - Че нефта ще бъде подменен като ен...
08.12.2014 09:34
Че нефта ще бъде подменен като енергиен източник, това е сигурно
за разлика от въглищата , него земята си го произвежда сама като смазка между плочите С изтеглянето му, въпреки че на негово място се вкарва вода, се нарушава цикълът Водата няма тези свойства на смазка
Но ,че ще бъде подменен от утре с някакъв революционен продукт, защото не е редно да се използва за гориво, освен, че не е много ефективно и ще падне днес цената му и шейховете ще тръгнат на просия , е фантасмагория, чиста проба
И това откритие е в областта на фантастиката-близо 100 % Не ,че един ден няма да стане нещо подобно
Да допуснем че е вярно Добре, има ли технология за пренасяне и усвояване на тази енергия-от химикалката Как ще се транспортира, по въздуха или с проводници, какви ще бъдат те! Какви двигатели ще се използват Това изисква десетилетия работа!
Вмир правилно и точно е написал за откривателите Не е необходимо в такъв случай, чест и слава на нобелов лауреат да учи на правилно мислене Човек сам може да си направи извода
цитирай
20. bls - Благодаря на всички за порявения ...
08.12.2014 10:30
Благодаря на всички за порявения интерес...Както виждате от графиката България е една от първите страни в света, проявила интерес към откритието...Тази наша инициатива да покажем на света, че сме умни и находчиви, гъвкави и интелигентни, нямаше да успее, без Вашият интерес, приятели.
цитирай
21. letopisec - Ха, ха. . . vmr пуснал статия, че и...
08.12.2014 10:38
Ха, ха...vmr пуснал статия, че източниците за откритието на Роси били от Русия. Трябва да си много неграмотен технически, за да не разбереш, че точно руснаците са против откритието на Роси. Ето виж:

Главная > 2014 > ШАРЛАТАНЫ В АМЕРИКЕ
ШАРЛАТАНЫ В АМЕРИКЕ
30-10-2014 №723 от 30 октября 2014 года
Е.Б.Александров, Валерий Лебедев
Председатель комиссии по борьбе со лженаукой акад. Е.Б. Александров, член комиссии В. П. Лебедев
Разница между шарлатанами в Америке и в России

Шарлатаны и обманщики есть во всех странах. Это связано с природой человека. Всегда найдутся те, кто хочет кого-то обмануть. И те, кто хочет быть обманутым. Они находят друг друга — и обман совершается. Почти как обмен. Простейший случай — это игра в наперсток. В более сложных — встреча с целителями, экстрасенсами, колдунами, разного рода финансовыми аферистами типа Мавроди с его МММ.

И есть особый вид шарлатанства который можно назвать «научным». Суть его в том, что некто (или целая группа людей) объявляет об открытии чего-то чрезвычайного, ранее неизвестного науке. И это нечто (аппарат, устройство) может быть очень полезным для здоровья. Или для экономии энергии и даже ее получения из ничего. Или для совершения космических полетов.

Наиболее распространены, конечно, устройства для укрепления здоровья и излечения от болезней. Сейчас это — зарядка воды через CD-диски, передача лекарств тем же способом или через интернет. В общем — разновидности манипуляций Чумака с его зарядкой воды по телевизору. Об этом много раз писали, и мы здесь этой темы касаться не будем.

Коснемся различия между «научными» шарлатанами в России и в Америке.

В России шарлатаны подбираются все время к бюджету, причем часто делают это в содружестве с чиновниками самого высокого ранга (иногда и под прикрытием «военной тайны» и государственных секретов для нужд министерства обороны), а в США это дело частных инвесторов. Это принципиальное различие. Ибо влезание в бюджет — это ограбление всех жителей, платящих налоги, из коих и формируется бюджет, без всякого их желания и спроса. А вот покупка агрегатов, получающих энергию из воды, или инвестирование в разработку новых «революционных» устройств, опровергающих законы науки, или приобретения акций высокорисковых компаний, обещающих бешеные дивиденды — это дело отдельных желающих. Желающих либо обогатиться на поле чудес в стране дураков, либо желающих быть обманутыми.

Иными словами, шарлатаны второго рода менее общественно опасны, чем первого (бюджетные).

Бюджетные аферисты-шарлатаны в России хорошо известны. Чемпионом здесь является, без сомнения, Петрик. Его попытки впарить свои фильтры для «третьего крана» к внедрению их по всей стране в рамках уже принятой руководством «Единой России» Федеральной программы «Чистая вода» стоимостью 500 млрд. долларов впечатляли. Хорошо, что атака на бюджет в последний момент была отбита. Там было еще много всякого рода нападений на бюджет. То Петрик продавал Министерству обороны броневую шпинель, то свою технологию получения платины из отвалов медно-никелевого комбината (которую он всегда получал после очередного вооруженного ограбления предприятий, коих всего было 4 и ни одно не раскрыто), то свой вечный двигатель второго рода, за который, по словам академика Еременко, Петрику нужно поставить золотой памятник при жизни. Лучше бы из платины, она у Петрика бесплатная.

Ранний Росси

Перейдем к американским умельцам. Тут первым, пожалуй, стал Андреа Росси. Итало-американское издание Петрика.

Он итальянец, но после бурной жизни в Италии, где отсидел 10 лет за организацию мошеннической компании по захоронению токсичных отходов и финансовые махинации, переехал в США. И вот тут в 2009 г. предложил свое устройство для низкотемпературной ядерной реакции под названием E-CAT (Energy Catalyzer).

Росси придумал (далеко не первый) получать энергию с помощью ядерных реакций синтеза. Такие реакции идут в недрах звезд и требуют многих десятков миллионов градусов. Росси решил идти в обход и получать искомое при комнатной температуре. Или немного выше. Для обозначения такого явления есть термин Холодный Ядерный Синтез (ХЯС). Хотя точнее стоило бы говорить о низкотемпературной ядерной реакции (LERN). Росси подал заявку на получение патента и получил его. Ну, патент ведь дается за новизну и ничего не говорит о том, будет ли эта «новизна» работать.

Патент назывался «Метод и аппаратура для проведения экзотермической реакции между никелем и водородом с выделением меди». В присутствии катализатора, состав которого объявлен коммерческой тайной.

На самом деле это не холодный ядерный синтез, а скорее — низкоэнергетическая ядерная реакция (LENR - Low-Energy Nuclear Reaction).

В 2012 году Росси уверял, что осенью того же года все магазины Home depot будут забиты его чудо-ядерными чемоданчиками. С тех пор прошло два года — чемоданчиков нет.

image001Вот как сам Росси два года назад излагал свою теорию:

«Мы заставляем протон или ядро атома водорода появиться при экстремально высоких давлениях, концентрируя свою массу на невероятно маленькой поверхности… На данный момент эти частицы стоят так близко друг к другу, что их квантовый статус может измениться и начать производить гамма-лучи»
Ученый Росси закончил свою речь словами: «Я сам не понял, что сказал, надеюсь, что Вы поймёте».

Услужливые помощники Росси пояснили слова своего гениального шефа:

«Водород нагревается при данной температуре простым электрокалорифером. Когда достигается температура воспламенения, начинается процесс производства энергии: атомы водорода проникают внутрь никеля и трансформируют его в медь».

Все это с точки зрения физики есть полный абсурд. Установка Росси была подключена к какому-то кабелю, который нужен был якобы для питания и первичного разогрева реактора. Однако кабель не был отсоединен во время всего продолжения опыта. Все последующие опыты проходили точно так же.
И все закончились фиаско — получили резкую оценку физиков.

«Первое, что меня смущает, это утверждение о том, что имеет место ядерный синтез при реакции никеля с водородом с образованием меди. Дело в том, что ядерный синтез приводит к выделению энергии при слиянии „лёгких“ ядер. Границей „легкости“ служит ядро железа. Ядра тяжелее железа уже, строго говоря, метастабильны и, в принципе, способны к ядерному распаду с выделением энергии — чем тяжелее ядро, тем у него больше избыточной энергии (практически эту энергию удаётся извлекать только в особых случаях очень тяжёлых ядер — уран, плутоний…). Так вот: никель тяжелее железа, а потому для его слияния с протоном (с образованием меди) нужно затратить энергию!

В принципе, процесс холодного синтеза лёгких ядер возможен, и он, без сомнения, был продемонстрирован в случае с «мюонным катализом» синтеза гелия. Другое дело, что мюонный катализ оказался нерентабельным. (Мюонный катализ — явление синтеза (слияния) ядер изотопов водорода, происходящее при существенном участии мезомолекул дейтерия, соединённых мюоном, короткоживущей частицей с зарядом электрона, но в 200 раз его тяжелей. Мюон в мезомолекуле стягивает ядра на расстояния, достаточные для туннельного протекания реакции ядерного слияния. Освобождаясь после акта реакции, мюоны могут повторять этот процесс катализа многократно, но проблема в том, что срок их жизни всего 2,2 микросекунды. За это время одному мюону удаётся содействовать не более 100 реакций слияния. Таким образом, за весь период своего существования один мюон способен высвободить энергию ~ 100 × 20 МэВ = 2 ГэВ. Но эта величина всё же меньше, чем энергетические затраты на производство самого мюона (5-10 ГэВ). Таким образом, мюонный катализ пока энергетически невыгодный процесс)».

(Академик Е. Б. Александров http://www.gazeta.ru/science/2011/01/24_a_3502102.shtml )

Зрелый Росси

Андреа Росси к 2014 г. весьма радикально изменил конструкцию своего «реактора» и столь же радикально — изотопический состав «топлива». Новый аппарат он передал группе как бы независимых исследователей из университетов Болоньи и Упсалы. Теперь в реакция участвуют одни изотопы никеля плюс литий, а в результате получаются другие изотопы никеля и лития плюс выделенная энергия.

8 октября 2014 г. закончился эксперимент, шедший 32 дня. По завершении мир был оповещен о грандиозном свершении.

Например, в этой статье: Sebastian Anthony Cold fusion reactor verified by third-party researchers, seems to have 1 million times the energy density of gasoline

«Независимые исследователи подтвердили работу реактора холодного синтеза с предполагаемым выходом энергии в миллион раз больше, чем у бензина».

www.extremetech.com/extreme/191754-cold-fusion-reactor-verified-by-third-party- researchers-seems-to-have-1-million-times-the-energy-density-of-gasoline

В заглавии уже все сказано. Независимые исследователи. Подтвердили. Ядерный синтез идет, энергии на единицу веса реагентов выделяется в миллион раз больше, чем у бензина. Сенсация.

Шестерка (не случайное число, а? — шестерки) нанятых ученых из Болонского и Упсальского университетов написала отчет. Даже два. Один стоит на сайте самого Росси (https://www.scribd.com/doc/242399623/ECAT-Test-Report-2014 ), а второй неведомо где, его и найти-то трудно. Но можно. Вот он: http://www.sifferkoll.se/sifferkoll/wp-content/uploads/2014/10/LuganoReportSubmit.pdf

Это сайт любителей холодного синтеза.

В отчете есть фото «ядерного чемоданчика» Е-сат новой конструкции Росси, некие таблицы, графики, формулы ядерных реакций, идущих в чемоданчике, и прочий антураж науки.
цитирай
22. letopisec - Brian D. Josephson, Нобелов лауреат по физика от 1973 г. Неговото мнение:
08.12.2014 13:26
Brian D. Josephson, in full Brian David Josephson (born January 4, 1940, Cardiff, Glamorgan, Wales), British physicist whose discovery of the Josephson effect while a 22-year-old graduate student won him a share (with Leo Esaki and Ivar Giaever) of the 1973 Nobel Prize for Physics.
=============================================

The most important news of the year, perhaps, not just the last seven days? The results of a new investigation into the Rossi reactor (allegedly a high-power cold fusion reactor), involving running the reactor over a 32-day period, are now out. The report not only confirms output power far in excess of anything possible by chemical reaction, but also gives a clear indication that a nuclear reaction is occurring, on the basis of a substantial change in the isotopic proportions of Li and Ni over the period of the run. The report, entitled Observation of abundant heat production from a reactor device and of isotopic changes in the fuel may be seen at http://www.sifferkoll.se/.../2014/10/LuganoReportSubmit.pdf. As before, I predict that pigs will fly before Nature makes any mention of the report, which has also been put on hold by the physics preprint archive arxiv.org (with an earlier report, a leaked email disclosed that the moderators were trying hard to find a reason to block the report but eventually gave in). Brian Josephson
цитирай
23. letopisec - A new scientific report on the E-Cat ...
08.12.2014 14:07
A new scientific report on the E-Cat has been released, providing two important findings from a 32-day testrun of the reactor — together leading to the clear conclusion that the E-Cat is an energy source based on some kind of nuclear reaction, without radiation outside the reactor.
The first finding is an energy release which puts the reactor way beyond conventional (chemical) sources of energy.
The second is a dramatic shift in isotopic composition in the fuel after the testrun, meaning changes have occurred in the atomic nuclei of the elements present in the fuel.
The report is entitled “Observation of abundant heat production from a reactor device and of isotopic changes in the fuel” (Download here) and is written by Giuseppe Levi, Evelyn Foschi, Bo Höistad, Roland Pettersson, Lars Tegnér and Hanno Essén, all of whom also wrote an earlier third party report on the E-Cat.
In the concluding remarks they write:
“In summary, the performance of the E-Cat reactor is remarkable. We have a device giving heat energy compatible with nuclear transformations, but it operates at low energy and gives neither nuclear radioactive waste nor emits radiation. From basic general knowledge in nuclear physics this should not be possible. Nevertheless we have to relate to the fact that the experimental results from our test show heat production beyond chemical burning, and that the E-Cat fuel undergoes nuclear transformations. It is certainly most unsatisfying that these results so far have no convincing theoretical explanation, but the experimental results cannot be dismissed or ignored just because of lack of theoretical understanding.”

The authors are very careful not to make any decisive conclusions on how the reaction occurs. Yet, they make some interesting remarks, among them considerations on similarities with observations in astrophysics.
Without any optimization with regard to input power, the reactor produced between 3.2 and 3.6 times the input power, and a total energy of 1.5 MWh from about 1 gram of fuel. The reactor was switched off according to plan, with no signs of the reaction slowing down. As I point out in my book An Impossible Invention — an energy source of this kind will have huge consequences for humanity, possibly solving a series of global issues.
In order to avoid doubts that were presented with regard to their earlier report, several things have been changed: The measurement was performed during 32 days in a neutral laboratory in Switzerland, electric measurment on the input power has been improved, a 23-hour test of the reactor without charge was done in order to calibrate the measurement set-up, and chemical analysis of the fuel before and after the run has been performed with five different methods.
The report has been uploaded to Arxiv.org which, however has put it on hold, without specifying any motive for this. It has also been sent to Journal of Physics D. I got the report sent to me by Hanno Essén who said that he now considers it to be public, although not supposed to be published in any commercial journal until further notice from Journal of Physics D.
I asked Professor Bo Höistad, one of the authors, a few questions on the report:
Mats: What do you consider to be the most important take-away of the report?
Höistad: That we have been able to do an isotopic analysis of the fuel before and after running the process, and that the results indicate the presence of nuclear reactions in the process.
Mats: What have you done differently this time, based on the experiences from your last measurement and report?
Höistad: An accurate measurement, particularly the control of energy balance without fuel in the reactor, and a isotopic analysis of the fuel.
Mats: What reactions do you expect on the report?
Höistad: Hopefully that the interest in the possibility of achieving LENR reactors get a decent boost, and that critical overtones in the debate are downplayed in favor of scientific discussions.
Mats: What do you personally feel facing the inexplicable observations you have made?
Höistad: As pointed out in our paper, we face a phenomenon without explanation. However, we can not categorically reject the clear experimental results just because a credible theory is currently lacking. We need to relate to the actual experimental results and continue the investigations to gain more knowledge about the LENR phenomenon.
The book now on Amazon — second edition upcoming

October 1, 2014UncategorizedAmazon, book, corrections One comment
Lots of people have asked me to make ‘An Impossible Invention’ available on Amazon in order to reach a broader audience. So I did — now there’s an e-book version in Amazon’s Kindle format listed here.
The paperback version will get there later for a simple reason:
I’m now working on a second edition of the book with minor updates and corrections. A more detailed examination of the legal saga of Andrea Rossi will be added, as well as an update reflecting the findings about the company Defkalion’s technology, revealed in early 2014.
I’m also waiting for the upcoming third party report on Rossi’s E-Cat, which is expected to be published shortly, in order to include this report and comments on it in the second edition.
As soon as the new edition is ready it will be available on Amazon, initially as an e-book, and later also as a paperback through a print-on-demand service.
The support I have received from all those who have ordered the book so far, and through all emails, phone calls and overwhelming reviews, has meant a lot to me, and I’d like to offer everyone who has read the first edition a free download of the second edition as an e-book. If you ordered the book through this web site you will receive an email with this offer, once the second edition is published.
Thank you all!
цитирай
24. letopisec - Китай и США внедряют новый источник ...
08.12.2014 14:35
Китай и США внедряют новый источник энергии, как альтернативу нефти и газу · Декабрь 1, 2014

http://www.allaccidents.info/kitaj-i-ssha-vnedryayut-novyj-istochnik-energii-kak-alternativu-nefti-i-gazu/
цитирай
25. vmir - Ха, ха. . . vmr пуснал статия, че и...
08.12.2014 14:46
letopisec написа:
Ха, ха...vmr пуснал статия, че източниците за откритието на Роси били от Русия. Трябва да си много неграмотен технически, за да не разбереш, че точно руснаците са против откритието на Роси. Ето виж:

Главная > 2014 > ШАРЛАТАНЫ В АМЕРИКЕ
ШАРЛАТАНЫ В АМЕРИКЕ
...
Он итальянец, но после бурной жизни в Италии, где отсидел 10 лет за организацию мошеннической компании по захоронению токсичных отходов и финансовые махинации, переехал в США. И вот тут в 2009 г. предложил свое устройство для низкотемпературной ядерной реакции под названием E-CAT (Energy Catalyzer).


Ехей, нали горе беше за Роси, защо изведнъж почна да го развенчаваш, за да браниш руснаците като Раймонда Диен с голи гърди, бре? Това някаква специална клоунада ли е?
цитирай
26. pando - Има много неяснотии
09.12.2014 10:42
Вечи писах в един блог.
Безплатната енергия е в гравитацията и електромагнетизма.Сърбинът ТЕСЛА е повтарял винаги,че живеем върху океан от безплатна енергия.
Кой върти планетите? Енергията е там,а не в фокусите на алхимиците.

Да се припомни съдбата на роторния двигател на Ванкел.Финансова и техническа катастрофа.И иначе идеята е гениална...
цитирай
27. letopisec - Това българите са невероятно нещо. ...
10.12.2014 15:11
Това българите са невероятно нещо. На 8 октомври 2014 г. международна комисия съобщи, че Андреа Роси е направил важно откритие в областта на енергетиката. На 16 ноември 2014 г. българката Весела Николова вече издаде книга в Европа за това. Нямам думи, невероятни сме ние, българите. Само трябва да изолираме предателите, които винаги са ни пречили...

http://www.ecat-thenewfire.com/
цитирай
28. pando - Идеята на Ванкел е също гениална
10.12.2014 20:22
Но реализацията....не беше насреща.

Да отложим дискусията за деня, в който ще може да разполагаме с цифри:

Покупна цена, Стандарти за сигурност, Цена на консумативите, Цена за периодична поддръжка и контрол от УДОБРЕНИ (от производителя) фирми.
Да се тегли една черта и да се сравни с цените от други източници.

Тогава(и го желая) ше може да се говори за революционно откритие.
цитирай
29. letopisec - Абсолютно прав сте, така и трябва. А не да се лъже като някои, че такова нещо не съществувало...
11.12.2014 09:37
pando написа:
Но реализацията....не беше насреща.

Да отложим дискусията за деня, в който ще може да разполагаме с цифри:

Покупна цена, Стандарти за сигурност, Цена на консумативите, Цена за периодична поддръжка и контрол от УДОБРЕНИ (от производителя) фирми.
Да се тегли една черта и да се сравни с цените от други източници.

Тогава(и го желая) ше може да се говори за революционно откритие.

цитирай
30. vik56 - Най-новото оръжие на Путин
26.12.2014 18:29
Наводненията. Най- новото оръжие на Путин.
От недостоверни източници от КГБ изтече секретна информация за машината предизвикваща наводнения на огромни територии. Същата за сега работи в ограничени обхвати. За сега се използува главно в близки до Русия територии като България. Принципът и на работа е излъчването на насочени електромагнитни и радиовълни с променлива честота, които предизвикват внезапни интензивни валежи и приливни вълни. За техен проводник се използуват нефтените и газови тръбопроводи на съответната територия. А както е известно след бедствия се повишава многократно консумацията на електроенергия ,газ, петрол цената на които в момента спада главоломно, както цената на рублата спрямо останалите валути. Скоро валежите започват. Какви ли бедствия да очакваме?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bls
Категория: Политика
Прочетен: 1271148
Постинги: 63
Коментари: 728
Гласове: 284
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930